Embrace Home officiele opening

“Zullen we ‘imvutanos’ dragen?” stelde ik voor aan een teamlid , de dag voor de opening. We hadden de opening gepland, maar ik wilde het eerst lekker simpel houden. Gewoon een meeting met alle moeders en hen opnieuw en duidelijk uitleggen wat het doel van het Embrace Home was. Maar ik kreeg het advies om het toch wat uitgebreider aan te pakken en de regeringsleiders die aangesteld zijn over onze buurt uit te nodigen en ook de voorgangers van CLM, die over het kinderwerk gaan. En vandaar dus deze kledij, die gedragen wordt tijdens speciale gelegenheden in Burundi, zoals bij een bruiloft of (christelijke) feestdag.

Bij mij moeten de kleuren altijd matchen, dus ik zocht ‘imvutanos’ die de kleuren van het Embrace logo hebben. Heeft u dit logo wel eens goed bekeken? De liefde en de omarming is heel duidelijk uitgebeeld. Het logo is ontworpen door een talentvolle grafische vormgever van onze kerk hier, die twee weken geleden aan longkanker is overleden. Hij gaf altijd 200% aan alles wat hij deed en was vol vuur voor God. We hebben wat af gehuild met de hele gemeente, maar we vieren zijn leven ook! Hij was een voorbeeld in zoveel opzichten en ik wil hem  daarom toch nog even noemen. Bonnke, bedankt, we missen je, maar geniet van het eeuwige leven bij Jezus!

Terug naar de gewaden, die wat mij betreft vaak gewoon op tafellakens of vitrages lijken, maar hier dus echt iets bijzonders uitstralen. Assumpta en ik hadden eerst nog in de keuken geholpen, in onze gewone kleren en gingen ons daarna stiekem verkleden, terwijl de moeders en kinderen er al waren. Zodra Matthias me zag, begon hij te dansen van vreugde; hij vond het prachtig! En ook Assumpta werd meteen begeleid door een van de meisjes om de rest te ontmoeten. We hadden punten gescoord! Haha!

 

De caramel popcorn, de lunch, mijn toespraak, de leesboeken en de lolly’s werden ook zeer gewaardeerd en de hele opening was bijzonder goed geslaagd. Zeker toen aan het einde de buurt leiders ook nog even langs kwamen. We kunnen nu echt aan de slag!

De afgelopen twee maanden stonden vooral in het teken van het verzamelen van de inboedel, zorgen dat alles voorradig was, overleg met het team, de medische zorg en opvang voor Matthias en de aanpassingen die gedaan moesten worden aan het huis en de tuin.

 

Vooral het laatste schoot niet erg op. De christelijke aannemer zei dat hij bijzonder veel tegenslagen heeft gehad in de tijd dat hij bij ons op het terrein aan het werk was. Hij gaf daarom de verklaring dat hij er van overtuigd was dat God’s tegenstander net wat minder blij was met ons initiatief!

(Dat mijn geliefde brommer in deze tijd ook werd gestolen, komt dan ook niet als een verrassing. Een van mijn tegenslagen in deze drukke tijd, maar dat mocht de pret niet drukken! Lekker door gaan!!)

 

We hebben al zeker zes miljoen uitgegeven aan de voorbereidingen. Nieuwe keuken, de tuin, meubels, keuken benodigdheden enz. Zes miljoen?! Ja, Burundese franken… Da’s omgerekend zo’n 1875 euro, haha! Maar het is het allemaal ontzettend waard, zeker nu we een zeer geslaagde eerste week met de kinderen achter de rug hebben!