Op Koningsdag was het eindelijk zover; onze trouwdag! Er is heel veel organiseren aan vooraf gegaan (met hulp van vele vrienden!) en het was best spannend om een grote groep familie en vrienden uit Nederland te ontvangen! Degenen die niet konden komen, hebben de bruiloft via Facebook Live kunnen bekijken. We waren zo blij en gelukkig!

De dag zelf had vele hoogtepunten…

Het startte heel relaxed. Gezellig met familie, vriendinnen en ook de cameraploeg natuurlijk. Denies deed mijn makeup en haar, dus niks geen gestress bij de kapper of salon; heerlijk!

Om een uur of twaalf naar de kerk, nu ging het echt beginnen! De dag ervoor hadden we generale repetitie gehad over hoe we binnen zouden lopen en de orde van de dienst. De ‘bridesmaids and groomsmen’ waren al dansend het podium op gekomen, Gentil kwam helemaal happy binnen, terwijl de band van CLM ‘Nothing Is Impossible’ speelde en wachtte ongeduldig op de komst van zijn bruid. Aan de arm van mijn vader kwam ik binnen met een big smile; wat een moment!! De hele dienst was prachtig en het lied (‘Kutembea Nawe’) van de Embrace kids was ook echt een hoogtepunt!

Na de dienst zijn we snel naar een brug gereden voor wat trouwfoto’s en daarna naar de receptie. De foto’s waren belangrijk, want je kan het nooit weer opnieuw doen! De receptie zelf was vooral heel leuk; met trommels, dansen, optredens enz. De Nederlandse gasten keken hun ogen uit en ook onze Burundese gasten vonden het een top bruiloft. Normaal gesproken bestaat de receptie uit speeches en dat is ontzettend saai, dus onze receptie was een welkome verandering!

‘s Avonds hebben we gedineerd met de bruiloftsgasten in de hal van The King’s School, waar ik een aantal jaar met veel plezier heb gewerkt. Ook daar was de decoratie weer prachtig, het eten was lekker en de sfeer goed! We kijken terug op een heel mooie dag, een schitterende start van een leven samen!

Bij Embrace zijn de kinderen ook blij Gentil. Eerst waren ze bang dat Gentil al mijn tijd zou inpikken en ze me niet meer zouden zien. Of dat we na het trouwen misschien naar Nederland zouden verhuizen. We zijn tien dagen op huwelijksreis geweest naar Zuid-Afrika (gift van familie en vrienden) en hebben een heerlijke vakantie gehad, maar nu zijn we weer helemaal terug bij Embrace en is iedereen gelukkig! Gentil zal doorgaan met het begeleiden van de kids in het dagelijks leven, houdt de financiën in de gaten, neemt het vervoer voor zijn rekening en helpt met de toekomstplannen van Embrace! Wat een blessing! ‘Two are better than one’ (Spreuken 4:9) is onze trouwtekst en ik kan er nu al van getuigen!