Onlangs vertelde hij dat hij God enorm dankbaar is. Hij zag een tijd geleden kleine kinderen naar school gaan, een stuk kleiner en jonger dan hij en vroeg zich dan af: “Zou hij ooit naar school kunnen?” En nu is het zover! Sinds september 2018 zit Matthias in groep 3 en leert hij schrijven en rekenen in een record tempo! Hij is één van de top leerlingen en vastbesloten om de beste te zijn. Hij is al 13 jaar en heeft al zoveel meegemaakt; maar nu gaat hij dagelijks naar school en durft weer te dromen! Jaren woonde hij op de straten, vlakbij een grote markt; een hard leven!

Embrace heeft er ook voor kunnen zorgen dat hij weer op bezoek kon gaan bij zijn oom en tante in het binnenland. Dit was voor mij een avontuurlijke reis; twee uur met de bus en toen nog achterop de taximotor door de regen. Door zijn fysieke beperking was het voor hem niet makkelijk op de glibberige bergpaden. Hij had een mooie tijd en is vastbesloten om hen in de Kerstvakantie weer op te zoeken.

Matthias heeft zich tien maanden lang vooral verplaatst op krukken, maar onlangs hebben we geïnvesteerd in een stoer transportmiddel; een BMX! Nu crosst hij overal heen en gaat lekker bij zijn (school)vrienden langs. Op de foto’s kun je ook goed zien wat een verschil goede voeding uitmaakt in het leven van deze geweldig leuke tiener!

Behalve hard fietsen, kan hij ook ontzettend goed op de laptop en tablet werken. Zodra hij een heel aantal letters kende, ging hij gewoon proberen. Natuurlijk ging het wel eens mis en werden er dingen per ongeluk verwijderd, maar ik sta verbaasd over zijn vaardigheden! Het lukt hem om internet te delen via een hotspot en van alles op te zoeken op YouTube! Zijn hoop is dat hij ooit in Nederland zou kunnen studeren, als het even kan voor piloot! 🙂

Zoek de verschillen! Matthias: 10 maanden geleden en nu….