Ik raakte er door geëmotioneerd, toen me verteld werd dat Kenny niet zo had genoten van het Embrace uitje naar de dierentuin als ik gehoopt had. Hij vertelde dat het zo zeer deed om anderen te zien rennen van de ene kooi naar de andere. Of gillend weg te springen wanneer de chimpansees de kids probeerden te grijpen die te dicht langs de kooi renden…

Kenny werd die middag rond gedragen, net zoals op elke andere dag. Hij kan niet zelfredzaam zijn of autonoom; gaan en staan waar hij zou willen. Er moet iets veranderen!!

Het blijft moeilijk om hem goed te helpen.  Kenny heeft de broze bottenziekte en heeft inmiddels al 26 keer een bot gebroken. De ene dokter stelt een brace voor, een andere spreekt dit dan juist weer tegen. En krukken werkt ook niet, want als hij struikelt gaat het ook meteen mis. We weten niet zo goed wat we kunnen aanbieden, maar blijven zoeken naar mogelijkheden om hem meer zelfredzaam te laten zijn. Onlangs heeft Matthias een fiets gekregen en hij vond het moeilijk om te accepteren dat hij geen gewone fiets zou kunnen rijden.

Kenny heeft ook nog een corrigerende operatie nodig. De metalen pin dat in zijn bovenbeen bot zit, zit niet recht en prikt uit het bot. Dat doet zeer en het bot groeit nu niet recht. Er moet dus weer met de chirurg rond de tafel gezeten worden en gekeken worden of dit verbeterd kan worden. De ziekenhuiskosten hiervan kunnen oplopen tot misschien wel 2.000.000fbu (700 euro).

Kenny is een schat van een jochie. Hij is heel attent en lief voor anderen. Hij is ook heel slim en erg leergierig. Vanaf september heeft hij zijn eigen lerares. Zij komt naar het Embrace huis en zal hem verder begeleiden, zodat hij net zo kan studeren als de andere Embrace kinderen dat doen op school! Ook hier zijn natuurlijk kosten aan verbonden. De lerares krijgt een salaris van 120.000fbu (40 euro) per maand.

Zou u/jij er over na kunnen denken om een deel van de genoemde kosten voor uw rekening te nemen? Dan weet je zeker dat je het verschil gemaakt hebt in het leven van een klein jochie, die anders zeer beperkt zal zijn en hij verdiend het zeker om een kans te krijgen! Inmiddels is al 250 euro geschonken en daar zijn we zeer dankbaar voor!!