We zijn alweer een maand verder! Wat is er allemaal gebeurd?!

In deze maand:

  • Hebben alle families elke maandag de ingredienten gekregen voor een voedzaam ontbijt voor hun kinderen. En werden ze op vrijdag thuis bezocht voor follow up.
  • Hebben we leiders van twee districten ontmoet en permissie gekregen om uit te reiken naar de families. Dit was erg spannend omdat dit zeer belangrijk was in deze onrustige tijden in Burundi.
  • Hebben we een geweldig leuke middag gehad met alle Embrace kinderen en het team. Het doel was om de kinderen te aan te moedigen niet op te geven en hard te studeren. We hebben een christelijke film gekeken, spelletjes gedaan, samen gegeten en ze hebben schoenen plus school pakketjes gekregen vanuit de kerk uit Babyloniënbroek.
  • Hebben drie kinderen medische zorg ontvangen voor een bot infectie, botbreuk en malaria (zie foto bij terugkeer thuis na een week in het ziekenhuis te hebben verbleven).

Als je in Burundi in het ziekenhuis komt te liggen, moet je altijd iemand mee brengen die voor je zorgt en eten voor je kookt. Voor de jongens heb ik Dieudonné (betekent Gift van God) kunnen regelen. Hij heeft de was voor hen gedaan, ging naar de markt om eten te kopen, heeft gekookt etc. Toen Aline gebracht werd, ben ik bij haar op de kamer gaan slapen, omdat we zelf ‘s nachts het infuus dichtdraaien zodra het ingelopen is. Vandaag is ze weer naar huis gegaan en dit betekent dat ik zelf dit weekend voor het eerst ga slapen in mijn nieuwe huis!

In de komende maand zullen we o.a. voorbereidingen treffen voor een waar Kerstfeest met de kinderen, waarbij ze nieuwe kleren krijgen, hygiene pakketjes etc.  En we gaan ook op zoek naar een huis dat we kunnen huren in de buurt waar de meeste kinderen wonen, zodat ze een plek hebben die makkelijk is aan te lopen voor hen. Waar ze in alle rust huiswerk kunnen doen, een maaltijd kunnen ontvangen, over Jezus kunnen horen en gewoon kind kunnen zijn!

Hartelijk bedankt voor jullie steun tot nu toe! Voor de getoonde interesse, voor de kadootjes voor de kinderen, voor de gebeden en de financiële hulp! We hebben het hard nodig om de kinderen te kunnen helpen en hopen dat jullie dit samen met ons mogelijk kunnen maken…