LAATSTE NIEUWS

Het is alweer even geleden dat deze website aangevuld werd met het meest recente nieuws vanuit Burundi. En er is inmiddels alweer veel gebeurd! Hier dus een update…

Ik heb anderhalf jaar in een slaapkamer gewoond boven Buja Café, een heerlijk koffie restaurant in Bujumbura. Toen de eigenaar hiervan zelf ging verhuizen naar het buitenland, heeft hij mij gevraagd om in hun nieuwe huis te gaan wonen totdat zij terug komen. Dit zou over een aantal jaar kunnen zijn. Ik geniet enorm van dit huis!! Het is zo lekker om naar de keuken te lopen wanneer je zin hebt, weer zelf te koken, vrienden over de vloer, te relaxen op de bank enz. Het is een enorme zegen!!

Nu is het zo dat er een enorme garage/workshop achterin de tuin staat. De eigenaar wil hier graag jongens en meiden trainen om barista’s te worden, hij wil de koffie hier branden enz. Het idee was dat de kinderen van het Embrace project hier hun klaslokaal kregen en hier zouden komen eten. We wisten wel dat het ver weg was van de arme wijken waar zij vandaan komen, maar dachten dat we dit met transport wel konden oplossen… Maar deze garage/workshop heeft nog heel veel aanpassingen nodig en nu de eigenaar niet hier is, kan dat nog lang duren.

In november/december kwamen we erachter dat het toch beter was om een huis te vinden in de arme wijk Buterere.  En zo snel mogelijk, want de kinderen konden gemakkelijk stoppen met school zonder de support dat ze zo nodig hebben. We zijn op zoek gegaan en hebben uiteindelijk een mooi huis kunnen huren  voor minder dan 100 euro per maand. Een huis waar de kinderen kunnen komen om een goede maaltijd te nuttigen, waar zij hun huiswerk kunnen doen of bijles kunnen krijgen, waar ze zorg kunnen ontvangen enz. En dan gaan ze aan het eind van de middag weer naar huis!

In januari zijn we dus van start gegaan in het huis. We hebben een buitenkeuken laten bouwen, zodat er gemakkelijk gekookt kan worden voor een grote groep. Ook werd de tuin aangepast, zodat kinderen er kunnen spelen en tegelijkertijd wat groenten en bloemen kunnen planten. En een schommel vanuit Nederland (bedankt!) werd ook geplaatst! In de tussentijd werd de inboedel aangeschaft of gedoneerd door mensen uit de kerk hier…

De officiele opening was op 10 maart! De moeders en kinderen zijn toen naar het Embrace huis gekomen, zodat het doel van het huis voor iedereen duidelijk werd. De moeders waren hier erg blij mee, de kinderen genoten en ook de children’s pastors van onze gemeente kwamen langs, plus de government officials van onze buurt.

En nu zijn we dus lekker aan de gang; de kinderen komen voor een voedzame maaltijd naar het huis, krijgen extra bijles, medische zorg wanneer nodig en genieten van het samenzijn!

Let’s plant a seed of hope in the hearts of these children!! And if possible: be part of our mission!

Graag wil ik God danken voor Zijn liefde en trouw, Jules en familie voor hun vriendschap en de woning, Coeur d’Afrique voor de maandelijkse support voor het Embrace huis, Hans & Anton en hun achterban die met zo enorm veel dingen geholpen hebben, de gemeente Christian Life Ministries in Bujumbura en gemeente Nieuw Leven in Sliedrecht, plus mijn vrienden en familie! Zonder jullie hulp, gebeden en financiele support waren we niet op dit punt aanbeland! May God bless you abundantly!