Het kleine broertje van twee van onze meiden heeft een ongeluk gehad en zijn oog ziet er heel naar uit, werd ons verteld. “Okay, laat hem maar naar ons Embrace huis komen, dan kijken we wel wat we kunnen doen.” Inmiddels was er een week overheen gegaan en het oog zag er helemaal niet goed uit! Hij was blind aan het rechteroog en het was ontstoken. Wat was er gebeurd? Een jongetje had een steen naar hem gegooid en die was dus echt verkeerd terecht gekomen! Samen met zijn oudere zus zijn we naar de oogkliniek gereden en daar werd ons meegedeeld dat het oog niet meer te redden was.

De week erna zijn we bij het ziekenhuis geweest, waar hij ingeschreven werd voor een gratis operatie om het oog te verwijderen. Absoluut een zegen voor velen in Burundi! Maar wat een uitdagingen: het ventje was bang en haalde allerlei acties uit om te ontsnappen aan de operatie! Hij heeft geen ouders meer en zijn oma heeft eigenlijk geen kracht en tijd om voor deze zesjarige met een sterke wil te zorgen. Met als resultaat veel vechten, negatief gedrag, manipulatie enz. You Tube filmpjes over grote auto’s bracht uiteindelijk rust in de tent en hij viel zelfs even in slaap.

Toen hij eindelijk de operatiekamer in ging, dacht ik dat ik even adem kon halen… Niet dus! Een vrouw met een twee jaar oud kindje zat op de vloer en huilde en huilde. Het kleine meisje stond er verbouwereerd bij te kijken. Ik ging naast de vrouw zitten en hield haar vast. Ze schreeuwde het uit; haar kindje was net op de operatietafel overleden. Vreselijk!! Je wilt hier echt niet naar het ziekenhuis om zoveel redenen… Als je er gezond en wel uitloopt aan het einde van de dag, dan realiseer je je weer dat je gezondheid niet als iets vanzelfsprekends mag ervaren!

Het gaat nu goed met het jochie. Hij is er inmiddels aan gewend dat hij nu geen twee ogen meer heeft. Hij weet nu ook hij niet de baas is en leert heel snel door duidelijkheid, continuïteit en liefde, die hem bij Embrace geboden wordt. Kleine Kenny is zijn beste vriend… Maar hoe moet dat nu? Kunnen we hem ook toevoegen aan de groep Embrace kids? Tweeëntwintig kinderen in een klein huis, spelend in een kleine tuin. Echt niet ideaal. We zijn nu aan het bidden en rondkijken of we uit kunnen gaan breiden, druk op zoek naar sponsors. Helpen jullie mee?