Er zijn heel veel Embrace kids die ons blij hebben gemaakt met hun rapporten! Maar er zijn er ook een paar waar we eens goed mee moesten praten… Deze twee jongens spelen liever dan dat ze hun huiswerk doen. En door mama/oma worden ze thuis niet aangemoedigd, dus een hele uitdaging! Dit resulteerde in ‘blijven zitten’ helaas. Een zeventienjarig spastisch meisje krijgt het niet voor elkaar om te slagen voor groep 8 en dus was onze vraag: zijn er andere opties voor haar hier in Burundi?? Maar wat kunnen we bijv. ook aanbieden aan Matthias, die het derde trimester van groep 4 gehaald heeft met een gemiddelde voor alle vakken met een 9,9? Educatie is erg belangrijk bij Embrace, ook in de vakantie krijgen de kids die het nodig hebben bijles!

We hebben in de maand juli ZEVEN KINDEREN en EEN VRIJWILLIGER in het ZIEKENHUIS gehad. De vakantie was dus niet zo goed gestart! Dit kwam door een combinatie van ziekten als malaria, buiktyfus en de mazelen. Sommige hadden zelfs al die ziekten tegelijkertijd! Vooral de uitbraak van mazelen was heftig, waarbij duidelijk was dat veel kinderen niet ingeënt waren als baby, terwijl de vaccinatie gratis is te verkrijgen in Burundi. We zijn God dankbaar dat ze hersteld zijn. De zorg heeft helaas wel zo’n 500 euro gekost en het was niet leuk om vele zomeractiviteiten te schrappen. Maar dankbaarheid overheerst en we zijn blij dat ze nu weer hersteld zijn.

Twee tieners zijn voor een maand lang naar familie in het binnenland geweest. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de familiebanden versterkt worden. We hopen dit contact te blijven onderhouden; hopelijk kunnen ze rond de Kerst opnieuw daar tijd doorbrengen.

Wat hebben we verder zoal in de vakantie gedaan? Behalve de computerlessen, film kijken, extra bijlessen en gezelligheid hebben we ook activiteiten ondernomen. In de eerste week hebben de kinderen genoten van een Bijbel club week verzorgd bij het kids team van onze kerk. Daarnaast zijn we een dag naar het strand, naar de dierentuin, naar het zwembad en een park geweest. En als klap op de vuurpijl zijn we een dagje het binnenland in gegaan, om de kinderen een beter beeld te geven van Burundi; de meesten waren nog nooit de stad uit geweest! Ze hebben de velden met thee en tarwe gezien en een waterval! Ontzettend leuk om ze te zien te genieten!

Dit klinkt allemaal gezellig en dat was het ook! Maar ondertussen moesten Gentil en ik ook flink shoppen voor de 25 schoolgaande kinderen. Jaja, geen 23 meer, maar 25! Twee zusjes hadden het afgelopen schooljaar hun eigen weg gekozen, maar zijn weer terug bij Embrace! Dat betekent dat ze nu naar een andere basisschool gaan en het schooljaar opnieuw moeten doen, maar ze gaan er weer voor! Hier zijn we allemaal heel erg blij mee.  Dus kom maar op schooljaar 2020-2021!