Al twee jaar lang huren we een huis, dat niet in een goede staat verkeert. Het was nieuw, toen we erin gingen, maar de eigenaar heeft geen duurzame materialen gebruikt en door het vocht in de grond zijn er grote schimmelplekken op de muren ontstaan. Daarnaast is het te klein; er is geen kantoor of opslagplaats en we eten buiten op de grond met de kinderen. Ook rustig huiswerk maken of een één-op-één gesprek voeren is lastig. Het gebrek aan duurzaamheid en ruimte is duidelijk, een andere drijfveer is Kenny en zijn zelfredzaamheid. Kenny is negen jaar oud, heeft de broze botten ziekte en heeft inmiddels al 30 keer zijn botten gebroken. Vanwege het feit dat het Embrace huis overal drempels heeft, opstapjes en een smalle hal, moet Kenny overal naar toe gedragen worden. Dat is nog wel te doen als je negen jaar oud bent, maar als je bijvoorbeeld dertien jaar bent wil je liever zelf naar het toilet gaan! En daarom verlangen we ernaar om een gelijkvloerse woning met ruime gangen en brede deuren te kunnen bouwen. Dit zal natuurlijk vooral fijn zijn voor Kenny, maar ook de andere kinderen (met/zonder lichamelijke beperkingen) zullen hier profijt van hebben. Geen schimmelplekken meer, ruimte om te studeren, om spullen op te bergen en te kunnen ontspannen en nog zoveel meer! Wat zou het mooi zijn als we de komende 10 jaar niet ruim 30.000 euro kwijt zijn aan huur, maar dat we een eigen plek hebben! Zo kunnen we de (ook toekomstige) kinderen en de families laten zien dat we werkelijk willen bouwen aan een betere toekomst. Een toekomst zonder honger, goede gezondheid, een hogere levensstandaard; vol hoop!

We hebben een bedrag toegezegd gekregen om land aan te schaffen vlakbij de school en kunnen dan starten met het fundament van het huis. We zijn nu hard op zoek naar een donatie waardoor de tweede fase kan gestart worden; de bouw van het huis. De derde fase zal een kleine studiehal/meeting place zijn, waar de kinderen kunnen studeren en waar we bijvoorbeeld ook de ouders kunnen ontmoeten. De cijfers moeten nog verder uitgewerkt worden, maar we hebben al een tekening/plan van de architect en zijn gestart met het rondkijken in de wijk voor mogelijkheden!

We hebben al een hond die ons huis bewaakt en wat konijnen. Graag willen we nog varkens aanschaffen voor het vlees en om inkomsten te generen voor Embrace, zodat we niet volledig afhankelijk zijn van sponsoring. Plus we hopen er een  kippenproject aan toe te voegen, voor de eieren. Behalve dat dit goed is voor de gezondheid van de kinderen, is het ook belangrijk dat zij leren om voor dieren te zorgen, verantwoordelijkheid te nemen enz.

Ken je een kerk of stichting, een bedrijf of ben je zelf iemand die mee zou willen helpen in verbeteren van de levensstandaard van deze (en toekomstige) kinderen? Laat het ons dan weten, want we zijn hard op zoek naar sponsors zodat de plannen snel gerealiseerd kunnen gaan worden!