Burundi

Burundi is een prachtig land in het hart van Afrika. Het is vooral bekend geworden vanwege het feit dat dit hart erg ‘gebloed’ heeft. Al jaren is er een machtsstrijd tussen twee bevolkingsgroepen. Duizenden mensen zijn vermoord en velen zijn gevlucht tijdens de laatste burgeroorlog. Het land is erg arm en wordt vaak het hongerigste land van de wereld genoemd.

In 2015 zijn er presidentsverkiezingen gehouden in Burundi en was het erg onrustig in het land. Ook voor de kinderen op straat was dit een bijzonder moeilijke tijd. De voedselprijzen en andere vaste lasten zijn sindsdien omhoog geschoten. Er is te weinig landbouwgrond beschikbaar, terwijl dit de belangrijkste bron van inkomen is. Duizenden gezinnen leven onder moeilijke omstandigheden; werkeloosheid, ziekten als malaria en hiv/aids en armoede zorgen voor veel pijn en moeiten. Steeds meer kinderen gaan naar school, maar zonder geboortebewijs, een schooluniform en schrijfgerei kan er niet gestart worden.

Toch is er ook hoop voor Burundi! Het landschap is soms adembenemend mooi, de aarde vruchtbaar, de kwaliteit van de koffie die er verbouwd wordt erg goed en de bevolking sterk en moedig! Vele organisaties en kerken slaan hun handen ineen om verandering te brengen en wij willen ons ook graag inzetten voor onze medemens in Burundi. Vooral voor de kinderen van de straat, die het hart van Burundi weer kunnen doen kloppen!

De TFC

(v.l.n.r.: Robert, Else, Johan, Paula, Linda)

Bestuur en Thuisfront commissie (TFC)

Vanuit Nederland ondersteunen wij Marieke bij de mooie taak die ze vervult in Burundi. We hebben regelmatig overleg, bidden voor haar gezin en Embrace, plus helpen met diverse praktische taken.

Het bestuur bestaat uit Robert de Bruin (voorzitter), Johan de  Bruin (penningmeester) en Else van der Leeden (secretaresse). Daarnaast helpt de thuisfront commissie met zaken als fondsenwerving, zijn de link met de gemeente ‘LEEF!’ en houden direct contact met Marieke. Het TFC bestaat uit Linda Blokland, Paula Yetbarek en Wilma Nuis-Veldman.

We hopen van harte dat u de familie Nduwimana ook wilt steunen bij hun mooie werk in één van de armste landen ter wereld!

Proudly powered by Themelexus.com