Korte update over de voortgang van de bouw:

Wat kan het allemaal ineens hard gaan! Het bouwteam en handige werklui functioneren echt als een geoliede machine en daarom stond de ommuring er snel en zijn nu zelfs het hoofdgebouw en de keuken met kantine grotendeels klaar!! En ook nog naar tevredenheid, want dat is ook belangrijk!

Dat bouwen heel anders gaat in Burundi, dan in Nederland, dat is me wel duidelijk geworden. In Nederland kunnen we naar een grote zaak een partij cement en andere bouw materialen halen. Da’s zo gepiept! Maar in Burundi begint Gentil ‘s ochtends vroeg met rondbellen om te kijken wat er voorradig is en om te discussieren over de prijs. Heb veel respect voor zijn geduld en doorzettingsvermogen, want het gaat vaak niet zonder slag of stoot. En dan heb ik het nog niet eens over het transport van de materialen naar het Embrace Center; ook de politie aan de kant van de weg kunnen voor veel oponthoud zorgen, met als doel een zakcentje te verdienen (waar wij natuurlijk niet aan meewerken).

Op 8 februari 2021 (toen was ik precies 12 jaar in Burundi!) zijn we gestart met de bouw van het hoofdgebouw. Deze heeft een heel aantal slaapkamers en kantoor- en ontmoetingsruimtes. Hier zijn we ontzettend blij mee, want het was echt behelpen in het huidige Embrace huurhuis.

Ook het gebouw voor de keuken en kantine stond er in een korte tijd. Heerlijk is het als je er goed over na kunt denken wat handig is en het dan zo kunt bouwen!! In de toekomst hoeven de kinderen dus niet meer met hun bord een plaatsje in de tuin te zoeken, maar kunnen we gezellig met elkaar aan de tafel!

En nu hebben we een pauze ingelast. Waarom? Omdat we tot eind september in Nederland zijn, voor verlof en de geboorte van ons kindje. En het is belangrijk dat we zelf dichtbij het proces van het bouwen betrokken blijven; mochten er onvoorziene situaties optreden of gewoon om een kort lijntje te houden met de werklui. Maar ook omdat we nog naar sponsors op zoek moeten gaan om het derde gebouw te bekostigen!

In oktober 2021 hopen we het educatiegebouw te gaan bouwen. Het woord zegt het al; helemaal gericht op educatie en het ontwikkelen van gaven en talenten! Er zal een zaal zijn, waar lessen of ontmoetingen gehouden kunnen worden, maar vooral ook waar huiswerk in alle rust gemaakt kan worden. Daarnaast een muziek lokaal, waar muzikaal talent verder ontwikkelt kan worden. Denk vooral aan piano, zang, gitaar en drummen. Een lokaal met laptops, waar computerlessen gegeven kunnen worden. Daarnaast een kamer voor de meiden waar ze hun persoonlijke bezittingen, zoals de schooltassen, kunnen bewaren. En een naai atelier, zodat ze ook deze vaardigheden aan kunnen leren. Een heel belangrijk gebouw dus! De bouwkosten zijn op 38.000euro geschat.
Misschien denkt u dat dit heel duur is voor Afrika, maar vergeet niet dat we in het midden van Afrika wonen waar de meeste goede kwaliteit bouwmaterialen geimporteerd moeten worden en het daarom soms net zo duur als in Nederland is!

We zien er naar uit om meteen weer aan de slag te kunnen zodra we terug zijn in Burundi helpt u mee, of kent u stichtingen/kerken/organisaties die dit met ons willen doen, laat het ons dan weten! Dan kunnen we begin 2022 verhuizen en ons weer volledig focussen op de begeleiding van deze fantastische groep kinderen/tieners!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Proudly powered by Themelexus.com